Demi

4 tapaa, joilla saat vlogistasi vielä paremman

4 tapaa, joilla saat vlogistasi vielä paremman
Kokosimme sisäpiirin vinkit, joiden avulla saat YouTube-kanavastasi yhtä upean kuin huipputubettajilla.
Julkaistu: 12.11.2015

1. Luo itse pikkukuva videon alkuun

YouTube valitsee itse lataamastasi videosta kolme vaihtoehtoa. Unohda ne ja valikoi itse sopiva pikkukuva videolle.

Tee näin: Helpoimmalla pääset, kun laitat lataamasi videon pyörimään ja otat ruutukaappauksen kohdasta, joka on sinusta paras. Tallenna ruutukaappaus koneelle ja lataa se videon pikkukuvaksi.

Jos haluat nähdä enemmän vaivaa, tee itse videollesi pikkukuva, joka kertoo videon sisällöstä. SItä varten tarvitset kuvankäsittelyohjelman, kuten ilmaisen PicMonkeyn. Rajaa kuva siten, että se on kooltaan joko 1280×720 tai 1920×1080 - pienempi kuva voi näyttää tuhruiselta. Lisää esimerkiksi tekstiä, pieniä kuvaelementtejä tai ruutukaappauksia videosta. 

Demin suosikkitubettaja DitaBibiana neuvoo videolla, kuinka upea pikkukuva luodaan Picmonkeylla. Pikkukuvan editointi alkaa kohdasta 7:44:

2. Lisää merkintöjä

Kun olet ladannut videon YouTubeen, lisää siihen merkintöjä, kuten puhekuplia. Niiden avulla voit houkutella katsojan klikkaamaan seuraavaa videota tai tilaamaan kanavasi. Lisää kuitenkin merkintöjä hillitysti, sillä ne vievät huomion pois videosta ja voivat pahimmassa tapauksessa karkottaa katsojan.

Tee näin: Jos haluat tehdä merkinnöistä mahdollisimman tehokkaita, mieti niiden ulkoasu ja kesto huolellisesti. Paras paikka merkinnälle on jompikumpi videon yläkulma. Tee tekstistä mahdollisimman lyhyt - kestoksi riittää 5-7 sekuntia eli sen verran, että katsoja ehtii lukea merkinnän.

Yritä tehdä merkinnästä pieni ja välttele kirkkaita taustavärejä, kuten punaista, ellet halua ehdottomasti kiinnittää katsojan huomiota juuri kyseiseen merkintään.

 

3. Luo videolle houkutteleva outro

Videon lopusta löytyvällä outro-pätkällä voit esimerkiksi mainostaa aiempaa videotasi, kiittää katsojia ja pyytää heitä tilaamaan kanavasi.

Tee näin: Tarvitsen outroa varten videoeditointiohjelman, kuten Windows Movie Makerin ja Expression Encoder 4:n. Lisäksi tarvitsen kuvankäsittelyohjelman, kuten PicMonkeyn, jolla voit tehdä haluamasi outrokuvan.

Katso tarkat ohjeet outron tekemiseen DitaBibianan videolta. Outro-ohje alkaa kohdasta 0:44:

Tubettaja Gabrielle Marie on tehnyt ohjeet myös iMovielle:

 

4. Panosta kanavasi ulkonäköön

Kanavasi etusivulla näkyvä ikonikuva on tärkeä, sillä se löytyy muun muassa YouTuben ja Googlen hakutuloksista. Ikonikuvan on oltava hyvälaatuinen, jotta se toimii sekä tietokoneen näytöllä että esimerkiksi puhelimessa. Kuva kannattaa rajata 800x800-kokoiseksi neliöksi.

Kanavasi kansikuva on yleensä ensimmäinen asia, johon katsojan huomio kiinnittyy, kun hän saapuu kanavallesi. Tee siitä siis houkutteleva ja ainutlaatuinen. Netistä löytyy paljon ilmaisia sivustoja, joilla voit tehdä bannerin valmiisiin pohjiin. Kokeile esimerkiksi Fotoria.

Omannäköinen kansikuva vaatii kuvankäsittelyohjelman, kuten PicMonkeyn. Kuvan koon on oltava 2560x1440, jotta se toimii mahdollisimman hyvin eri laitteissa. Voit myös ladata YouTuben valmiit pohjat suoraan koneellesi, jollon kuvaa ei tarvitse rajata.

Kerro kansikuvassa esimerkiksi kanavasi nimi, nimimerkkisi sosiaalisessa mediassa sekä se, kuinka usein julkaiset videoita. 

Katso tarkat ohjeet tubettaja Emily Daon videolta:

DitaBibiana kertoo myös omat vinkkinsä. Kansikuvan editointi alkaa kohdasta 5:50:

Lähteet: YouTube Help,  Reelseo.

Innostuitko? Tutustu Demin tubettajayhteisöön ja inspiroidu upeista videoista!

Kiinnostaako pelit, puhelimet, tietokoneet, vlogit tai koodaus? Demi on aloittanut Tytöt ja teknologia -hankkeen, josta saat tietoa ja inspiraatiota aiheesta. 

Lisää vinkkejä

Kommentoi »