Demi

3 x upeat kevätkynnet

3 x upeat kevätkynnet
Päivitä kyntesi kevätkuosiin! Kauneusbloggaaja Saara Sarvas neuvoo parhaat tekniikat kynsien koristeluun.
Julkaistu: 28.3.2014

Näitä ideoita ja tekniikoita voi käyttää sellaisinaan tai soveltaa oman mielen ja tyylin mukaan. Muista, että kynsilakkoja voi sekoittaa keskenään rajattomasti, eikä kymmenien eri väristen pullojen varasto ole välttämätön.

Tipauta muutama pisara sekoitettavia lakkoja alustalle ja pyöritä lakat yhteen siveltimellä. Alustaksi kelpaa vaikka pakastepurkin kansi. Jos käyttämäsi lakat ovat todella jähmeitä, voit ohentaa niitä sekoitusvaiheessa tipalla lakanpoistoainetta.

Useimpiin koristeluihin tarvitset vain sopivan idean ja muutaman tarkan synteettisen siveltimen, joita saa edullisesti askartelukaupoista. Hyvään ja nopeasti kuivuvaan päällyslakkaan taas kannattaa panostaa. Kun olet tehnyt töitä lakkauksen eteen, haluat sen varmasti kestävän pitkään.

Kopioi kuosi

Toisto on loistava tehokeino. Poimi kevätvaatteistasi ihana kuosi ja kopioi se kynsiin. Tärkeintä tämän lookin toteuttamisessa on löytää ja sekoittaa oikeat lakkasävyt.

Tarvikkeet: Muutama vaatteen väriin sopiva kynsilakka, pieni synteettinen sivellin, päällyslakka.

1. Etsi vaatteeseesi sopivat värit ja lakkaa ensimmäisenä pohjaväri. Tässä tyylissä käytimme mintunvihreää.

2. Mieti, mitä muotoja ja sävyjä kuosissa on. Tässä poimimme paidasta pohjasävyn lisäksi kolme väriä, joista syntyy maalauksellisia kukkakuvioita.

3. Aloita kuvioiden maalaaminen kerroksittain väri kerrallaan. Älä ole turhan tarkka, riittää, että läikän muoto on hieman siihen suuntaan!

4. Maalaa viimeisenä selkeimmät muodot ja yksityiskohdat. Tässä lookissa selkeimmin näkyivät korallinpunaiset terälehdet ja mustat pisteet.

5. Levitä lopuksi kaikkiin kynsiin päällyslakka, joka tekee kokonaisuudesta valmiin näköisen ja kestävän. Näitä ideoita ja tekniikoita voi käyttää sellaisinaan tai soveltaa oman mielen ja tyylin mukaan.

HUOM! Mitä sekavampi kuosi vaatteessa on, sitä helpompi se on toistaa kynnellä. Selkeät kuviot, kuten urheilumerkkien logot, on vaikea maalata tarkasti. Välivaiheessa kynnet näyttävät aina sekamelskalta, joten ole kärsivällinen.

Eläimellinen leima

Jos sivellintyöskentely ei ole vahvuutesi, kokeile kynsien leimaamista. Erilaisia kuviolaattoja löytyy melkein sata ja leimasinlakkasävyjä kymmeniä. Harjoitus tekee mestarin.

Tarvikkeet: Valkoinen pohjalakka, musta leimauslakka, päällyslakka, Konad-laatta, -scraper ja -stamper.

1. Lakkaa kynsiin pohjaväri ja anna kuivua todella hyvin. Märälle lakalle leimatessa pohja menee pilalle.

2. Valitse haluamasi kuva laatasta ja levitä sen päälle erikoislakkaa.

3. Pyyhi ylimääräinen väri pois scraperilla, laske kolmeen ja paina leimasin rullaavalla liikkeellä laatan päältä.

4. Leimaa kuvio kynteen. Osa kuviosta osuu väistämättä ihoon, mutta sen voi puhdistaa myöhemmin.

5. Pyyhi leimasin puhtaaksi kynsilakanpoistoaineella ja vanulla jokaisen kynnen välissä.

6. Kun olet leimannut kaikki kynnet, levitä niille nopeasti reilu kerros päällyslakkaa, etteivät kuviot leviä.

Herkulliset valumat

Joskus näyttävimmät ideat ovat helpoimpia toteuttaa. Tässä koristelussa onnistuu ihan jokainen, kunhan värivalinnat ovat mieleiset.

Tarvikkeet: Haluamasi määrä kynsilakkoja, pieni sivellin, päällyslakka.

1. Valitse 5–10 herkullista väriparia ja lakkaa jokainen kynsi eri värillä.

2. Kasta sivellin pohjan väripariksi sopivaan kynsilakkaan, paina ensimmäisenä kynnelle pisaran pyöreä kärki ja vedä siitä piirto kynnen kärkeen. Tee jokaisesta valumasta hieman eri pituinen.

3. Maalaa kynsien kuivuttua valkoisella pienet korostukset jokaisen valuman saman puolen reunaan.

4. Levitä päällyslakka.

HUOM! Jos omistamasi värit tuntuvat liian tummilta, osta valkoista kynsilakkaa, niin saat tarvittaessa sekoitettua kaikista lakoista pastellisävyisiä.

Tee myös ihana kynsihoito tai jännittävä marmorilakkaus!

Kommentoi »