Demi

3 x Pääse helpolla ryhmätyössä

3 x Pääse helpolla ryhmätyössä
Hups, ryhmätyötapaaminen alkaa koulun jälkeen ja olet edelleen aivan pihalla aiheesta. Vaikket olisi valmistautunut, voit silti olla hyödyksi.
Julkaistu: 23.11.2015

"Öö, oliko kellään mitään hyvää ideaa, ettei me kuolla?" Labyrintti – Aavikkokokeet -elokuvan hahmot ovat opetelleet toimimaan ryhmässä.

1. Paikkaa tietoja innokkuudella

  • Ihmiset puhuvat jatkuvasti asioista, joista eivät tiedä mitään. Sitä on turha nolostella, muistutetaan teoksessa Miten puhua kirjoista, joita ei ole lukenut (2009).
  • Todellista pätevämmältä vaikuttaminen on hyödyllinen taito, sillä koulussa ja elämässä joutuu tilanteisiin, joissa on auttamattoman pihalla. Epävarmanakin voi oppia toimimaan. Luota improvisointikykyysi!

2. Selvitä yksi pointti ja lähde

  • Silmäile ennen tapaamista työstettävää oppikirjan lukua, lue väliotsikot ja poimi tekstistä yksi järkevän kuuloinen asia, jonka voit sanoa tapaamisessa.
  • Jos ehdit, etsi netistä jokin mahdollinen taustalähde, kuten tietokirja, aihetta käsittelevän Wikipedia-artikkelin lähdeluettelosta.

3. Ryhdy puheenjohtajaksi

  • Ryhmätyön tekijöillä on eri roolit: joku etsii ratkaisuja, toinen heittelee luovia ideoita. Jos olet valmistautunut huonosti, ylivoimaisesti helpointa on ryhtyä puheenjohtajaksi.
  • Ehdota kierrosta, jonka aikana käytte läpi taustamateriaalin. Jaa puheenvuorot ja kysele muiden mielipiteitä. Puheenjohtajana otat kaikki mukaan työhön ja pääset mainitsemaan vähäiset tietosi silloin kun haluat. 

Lue myös

Kommentoi »