Demi

3 x Pääse helpolla ryhmätyössä

3 x Pääse helpolla ryhmätyössä
Hups, ryhmätyötapaaminen alkaa koulun jälkeen ja olet edelleen aivan pihalla aiheesta. Vaikket olisi valmistautunut, voit silti olla hyödyksi.

"Öö, oliko kellään mitään hyvää ideaa, ettei me kuolla?" Labyrintti – Aavikkokokeet -elokuvan hahmot ovat opetelleet toimimaan ryhmässä.

1. Paikkaa tietoja innokkuudella

  • Ihmiset puhuvat jatkuvasti asioista, joista eivät tiedä mitään. Sitä on turha nolostella, muistutetaan teoksessa Miten puhua kirjoista, joita ei ole lukenut (2009).
  • Todellista pätevämmältä vaikuttaminen on hyödyllinen taito, sillä koulussa ja elämässä joutuu tilanteisiin, joissa on auttamattoman pihalla. Epävarmanakin voi oppia toimimaan. Luota improvisointikykyysi!

2. Selvitä yksi pointti ja lähde

  • Silmäile ennen tapaamista työstettävää oppikirjan lukua, lue väliotsikot ja poimi tekstistä yksi järkevän kuuloinen asia, jonka voit sanoa tapaamisessa.
  • Jos ehdit, etsi netistä jokin mahdollinen taustalähde, kuten tietokirja, aihetta käsittelevän Wikipedia-artikkelin lähdeluettelosta.

3. Ryhdy puheenjohtajaksi

  • Ryhmätyön tekijöillä on eri roolit: joku etsii ratkaisuja, toinen heittelee luovia ideoita. Jos olet valmistautunut huonosti, ylivoimaisesti helpointa on ryhtyä puheenjohtajaksi.
  • Ehdota kierrosta, jonka aikana käytte läpi taustamateriaalin. Jaa puheenvuorot ja kysele muiden mielipiteitä. Puheenjohtajana otat kaikki mukaan työhön ja pääset mainitsemaan vähäiset tietosi silloin kun haluat. 

Lue myös

Julkaistu: 23.11.2015
Kommentoi »