Demi

3 x kesäinen piknikki

3 x kesäinen piknikki
Haluaisitko viettää ihanan vappupiknikin, mutta perinteinen nakit ja perunasalaatti eivät ole juttusi? Demi poimi helppoja herkkuohjeita jokaiseen makuun.
Julkaistu: 29.4.2015

Suolaista hyvää

Amerikkalaiset bagelit ovat jännittävämpi vaihtoehto perinteisille eväsleiville. Kolmesta ihanasta täytevaihtoehdosta jokainen löytää omaan makuunsa sopivan.

Amerikan tuulia tuovat myös tuhdit pannukakut. Makeat pannukakut voit kuorruttaa vaahterasiirapilla, mutta hauskaa vaihtelua saat kinkkutäytteestä.

Panosta piknikkipizzaan ja tee se itse tomaattikastiketta myöten. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Moni tykkää kinkusta ja ananaksesta, mutta oletko koskaan kokeillut tuoreita viikunoita ja vuohenjuustoa täytteeksi? Leikkaa pizza valmiiksi paloiksi ennen piknikkiä.

Mukavaa pikkunaposteltavaa ovat nachot ja dippi. Ne kokkaat kätevästi itse tortillaletuista ja pavuista.

Ihastuttavan makeita herkkuja

Perinteiset popparit ovat tietenkin suolaisia. Suloisen makeita poppareita saat valuttamalla niiden päälle kymmenessä minuutissa valmistuvan kinuskikastikkeen.

Whoopiet ja kakkunekut voit tehdä kätevästi samalla kertaa. Macaronseja muistuttavien whoopieiden ylijääneestä taikinasta muotoillaan hauskat nekut.

Mehevästä red velvet -kakusta riittää hyvää isollekin ystäväporukalle. Kakku on helppo leipoa, ja voit koristella sen värikkäillä nonparelleilla.

Jos pelkäät, että vappupiknikki menee sokerihumalassa, tee mukaan kauraisia myslipatukoita.

Virkistäviä juomia

Ei ole takuita, että aurinko porottaa vappua. Eksoottisiin tunnelmiin voit virittäytyä piña colada -juomalla, joka syntyy ananasmehusta ja kookosmaidosta. Tropiikin auringosta muistuttaa myös smoothie, joka valmistetaan tuoreista hedelmistä.

Mikä marja tulee mieleen sanasta ”kesä”? Tietenkin mansikka! Mansikkadrinkin teet kätevästi pakastemansikoista. Mansikkapirtelön ohjeesta riittää kahdelle, suurenna määrää piknikvieraiden mukaan.

Muista pakata piknikkieväät kylmäkallella varustettuun kylmälaukkuun!

Hyvä piknikki on muutakin kuin ruokaa. Pakkaa toiseen koriin mukaan:

  • Musiikkia. Valitse kesäiset biisit tunnelman mukaan.
  • Lauta- tai korttipelejä.
  • Liituja, joilla voit piirtää asvalttiin viestejä.
  • Kirjoja ja lehtiä, joita voi lukea toiselle ääneen.
  • Piirustuspaperia ja kyniä.

Lue lisää

Kommentoi »