Demi

3 x amerikkalainen herkku

3 x amerikkalainen herkku

Pannukakut, marja-jogurttijäätelö ja chilikaakao valmistuvat helposti ja maistuvat taivaallisilta. Kokkaa herkullinen välipala jenkkityyliin.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Anna Huovinen
Mainos

Pannukakut ja kinkkutäyte

(4–6 annosta)

Valmistusaika: 30 min

  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kokojyvä- tai spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • kasviöljyä paistamiseen

1. Vatkaa maito, voisula ja kananmuna kevyesti. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola eri kulhossa.

2. Lisää jauhoseos maitoseokseen ja sekoita nopeasti.

3. Kuumenna paistinpannulla pieni määrä öljyä keskilämmöllä. Lusikoi taikinasta pannulle pari kakkua. Käännä pannukakku, kun keskiosa kuplii.

4. Paista toinenkin puoli kypsäksi ja nauti kinkkutäytteen kansssa.

Kinkkutäyte

Valmistusaika: 10 min

  • 1 prk ranskankermaa
  • 3 rkl raejuustoa
  • 1 rkl kurkkusalaattia
  • 5 palaa haluamaasi leikkelettä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria ja suolaa

1. Sekoita ranskankerma, raejuusto ja kurkkusalaatti kulhossa.

2. Kuutioi leikkelesiivut ja lisää kulhoon. Mausta tahna ja levitä sitä pannukakuille.

Marja-jogurttijäätelö

(3 annosta)

Valmistusaika: 20 min + pakastus 2 tuntia

  • 2 dl pakastemarjoja
  • 5 dl vaniljajogurttia
  • 1–2 rkl hunajaa

1. Sulata marjat ja hienonna ne sauva- tai tehosekoittimella.

2. Sekoita marjasose, jogurtti ja hunaja pakastuksen kestävässä kulhossa.

3. Laita kulho pakastimeen jäätymään. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana.

Chilikaakao

(kahdelle)

Valmistusaika: 20 min

  • 1 tuore, punainen chilipalko
  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 rkl hunajaa

1. Tee kaksi pientä viiltoa chilin kylkeen niin, ettet leikkaa sitä kahtia tai osu siemeniin.

2. Lisää chili, maito ja kaakaojauhe kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

3. Hienonna suklaa ja lisää se ja hunaja maidon joukkoon.

4. Anna hautua vielä kymmenen minuuttia. Sekoita usein, jottei maito pala pohjaan. Poista chili ennen tarjoilua.

Julkaistu: 16.7.2013