Demi

3 + 1 tapaa keksiä uusi harrastus

3 + 1 tapaa keksiä uusi harrastus
Unelmien harrastus on sellainen, jonka pariin voit sukeltaa milloin vain – ja joka ei maksa juuri mitään, kirjoittaa Demin tet-harjoittelija Rona Spahiu.
Julkaistu: 12.10.2017

Eikö sinulla ole harrastusta? Luulit väärin! Jos rakastat somettamista yhtä paljon kuin malli Gigi Hadid, sekin voi olla harrastuksesi.

Haluaisitko harrastaa jotain, mutta et raaski tai ehdi käydä jääkiekkotreeneissä tai soittaa joka tiistai-ilta musiikkiopistossa? Näin keksit itsellesi uutta ajanvietettä. 

1. Mieti, mitä todella tykkäät tehdä.

Kun mietit uutta harrastusta, pohdi, mihin haluaisit käyttää enemmän aikaa: Jos tykkäät juosta, mieti, miten voisit juosta enemmän. Voisitko lenkkeillä kaverillesi, piipahtaa ruokakauppaan juoksureppu selässä tai kokeilla polkujuoksua? Jos taas rakastat klassikkoleffoja, voisitko pitää joka kuukausi teemalla höystetyn leffaillan kavereillesi?

Yksi vaihtoehto on tehdä vapaa-ajalla ihan mitä vaan, kuten minä: luen kirjoja ja lehtiä, pelaan pallopelejä, piirrän ja kirjoitan.

2. Keksi ilmaista tekemistä.

Muista, että harrastuksen ei tarvitse olla maksullista, jotta se lasketaan harrastukseksi. Itse en kuulu mihinkään seuraan, mutta koen silti harrastavani. Luen päivässä monta tuntia ja piirrän silloin, kun haluan rauhoittua.

Seuraavan kerran, kun joku kysyy, mitä harrastat, kerro ylpeästi, että seuraat tiettyjä tubettajia aktiivisesti tai että teet eksoottisia ruokakokeiluja aina lauantaisin. Myös somettaminen on harrastus!

3. Mieti, milloin ja missä haluat harrastaa.

Oletko kuten minä? Rakastan sitä, että voin tehdä asioita vapaasti oman aikatauluni mukaan. Voin lähteä koulun jälkeen puoleksi tunniksi puistoon pelaamaan jalkapalloa ja tehdä läksyt sen jälkeen. Minulle ei sopisi säännöllinen treeni urheiluhallilla.

Kun etsit itsellesi sopivaa lajia, mieti, millainen harrastaminen sopii arkeesi. Nautitko iltapäivän impulsiivisista maalaustuokioista tai kaipaatko arki-iltaisin säännöllistä hikitreeniä? Mieti myös, missä haluat harrastaa: kotona, uudenkarheassa monitoimihallissa vai missä tahansa.

+ 1 Kopioi idea.

Jos ideapankkisi on tyhjä, onneksi Demi.fi on pullollaan hyviä harrastusideoita:

Kommentoi »