Demi

3 +1 syytä katsoa Käpy selän alla

3 +1 syytä katsoa Käpy selän alla
Käpy selän alla -kulttielokuva kertoo 1960-luvun seksuaalisesta vallankumouksesta.
Julkaistu: 7.5.2013

1 Elokuvasta syntyi kohu: Mikko Niskasen 1966 ohjaama Käpy selän alla oli aikanaan vallankumouksellinen elokuva, sillä siinä näytettiin esiaviollista seksiä ja nuorten alkoholinkäyttöä.

2. Suomen kesä: Elokuvassa neljä kaupunkilaisnuorta lähtee telttaretkelle metsään. Vaikka elokuva on mustavalkoinen, luonnonmaiseman kauneus näytetään koko komeudessaan.

3. Historia ja nykyhetki kohtaavat: Vaikka elokuvan ilmestymisestä on monta kymmentä vuotta, tuntuvat hahmojen ongelmat edelleen ajankohtaisilta. Aikuiseksi kasvaminen on yhä hankalaa ja ihmissuhteet ovat täynnä draamaa.

+1 Kristiina Halkola: Yhdessä pääosista nähdään upea Kristiina Halkola, joka esittää myös mahtipontisen kappaleen Laulu rakastamisen vaikeudesta.

Käpy selän alla on digitoitu. Elokuva esitetään ensin filmiltä Helsingin Orionissa 8.5. kello 15 (ilmainen) ja sitten digitoituna kello 17 (maksullinen). K-16

Kuvassa: (Kirsti Wallasvaara) Leena ja (Kristiina Halkola) Riitta lähtevät metsäretkellä poikien kanssa elokuvassa Käpy selän alla.

Kommentoi »