Demi

17-vuotias Rosa perusti suositun Insta-tilin ja pääsi letittämään idolinsa hiuksia


Parturi-kampaajaksi opiskeleva Rosa Eeva keksi mahtavan tavan ilahduttaa muita – poimi idea ilmaiseen joululahjaan!
Kuvat Rosa Eeva

Viisiosaisen hollantilaisen letin voi tehdä kaverille vaikkapa joululahjaksi. 

Jos pohdit vielä, miten haluaisit ilahduttaa jotakuta jouluna, mieti, mitä taitoja sinulla on. Näin ajatteli myös Eurajoelta kotoisin oleva Rosa Eeva, joka keksi, että voisi alkaa hyödyntää kampaustaitojaan ja tehdä lettikampauksia tutuille ja tuntemattomille.

”Minua ilahduttaa, että pääsen ilahduttamaan muita. Olen tosi kiitollinen, että pääsen jakamaan hyvää mieltä hyödyntämällä taitojani”, Rosa kertoo.

Rosa kiinnostui letittämisestä toden teolla syksyllä 2015, kun hän tapasi Isin ja tyttöjen lettikirjan tehneen, @isijatytot-tiliä pitävän Matti Airolan.

”Menin pyytämään kirjaani signeerausta, ja kerroin Matille juuri aloittamastani @rosankampaukset-Instagram-tilistä, jolle lisäsin lettikuvia."

Lettejä joka päivä 

Nyt Rosa opiskelee parturi-kampaajaksi. Hän tekee päivittäin 2-5 lettikampausta opiskeluiden ohessa ja ystävien ja tuttujen pyynnöstä. Lisäksi Rosa pitää toisinaan lettikojuja eri liikkeiden tiloissa. Kojuissa hän tekee ilmaisia letityksiä kaikille, jotka haluavat kauniin kampauksen.

”Paras kehu on, kun joku pyytää minua letittämään hiuksensa vielä myöhemminkin.”

Lopputuloksista Rosa ottaa kuvat Insta-tililleen.

Pian on joulu ja enää muutama viikko vuoteen 2017😱 tää vuosi on menny todella nopeasti ja oon kokenu ylä-ja alamäkiä. Tää loppuvuosi on ollu ihan paras oon päässy festareille, muutamalle keikalle, oon saanu viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, olen paljon tehnyt letityskeikkoja ja oon saanut paljon uusia seuraajia, kiitos teille, te ootte osa mun elämää❤ Kaikista parasta tässä vuodessa on ollut se että mä oon saanut uusia ystäviä jotka ovat olleet osa mun elämää❤❤ Joululomalla on tulossa blogiteksti tästä vuodesta!😊

Kuva, jonka Rosa Eeva (@rosankampaukset) julkaisi

 

17. 12ta 2016 klo 12.38 PST

Tässä muutama kuvaa lettikojulta😄 Yks mieski tuli letitettäväksi😊 Kiitos super paljon kaikille jotka kävitte!😍

Kuva, jonka Rosa Eeva (@rosankampaukset) julkaisi

 

3. 12ta 2016 klo 5.42 PST

👑👑 #tb #crownbraid #kruunuletti #suomiletit #läpivetoletti #pullthroughbraid #ranskanletti #dutchbraid #hollantilainenletti

Kuva, jonka Rosa Eeva (@rosankampaukset) julkaisi

19. 12ta 2016 klo 12.42 PST

Rosa letittää usein myös kavereiden ja sukulaisten hiuksia. Lisäksi hän on käynyt letityskeikoilla syntymäpäiväjuhlilla.

”Nyt jouluna teen parille kaverille kampaukset joulujuhliin”, hän kertoo.

Asiakkaana oma idoli

Ikimuistoisimmat letitykset Rosa on tehnyt idolilleen, laulaja Tuulille. He tutustuivat Tuulin kanssa, kun Tuuli piti Instagram-tilillään kirppiksen, jolta Rosa osti farkkutakin. Kirppiskauppojen yhteydessä Rosa kysyi. saisiko letittää Tuulin hiukset. Nyt hän on päässyt letittämään popparin hiukset jo toistamiseen.

”On ihan huippua, että pääsee laittamaan idolinsa hiuksia. Voisin tehdä sitä työkseni”, Rosa iloitsee.

Olin porissa paras koti messuilla ja Tuuli oli myös siellä!❤ Tervetuloa uudet seuraajat!😄 Tein Tuulille kaksi 7osaista lettiä😍 Oli ihana nähdä @tuuli_virallinen #7osainenletti #7strandbraid #suomiletit #tuulivirallinen #hollantilainenletti #dutchbraid

Kuva, jonka Rosa Eeva (@rosankampaukset) julkaisi

5. 11ta 2016 klo 5.08 PDT

Onko sinulla jokin taito, jolla voisit ilahduttaa muita esimerkiksi joululahjaksi? Inspiroidu Rosasta ja ilahduta läheistä vaikkapa itse tekemälläsi kasvokuorinnalla tai stand up -esityksellä.

Lue myös

Julkaistu: 21.12.2016