Demi

15 x näin tutustut uusiin ihmisiin

15 x näin tutustut uusiin ihmisiin
Listasimme vinkit, joiden avulla saat kavereita ja teet vaikutuksen ihastukseesi.
Julkaistu: 10.8.2015

Kun tapaat jonkun ensi kertaa

1. Aloita iloisesti. Vaikka small talk ei tuntuisi luontevalta ja päässä pyörisi aivan muita asioita, yritä aina aluksi sanoa jotain myönteistä, kuten ”Eikö olekin ihana auringonpaiste?” tai ”Onpa sulla kiva takki!” 

2. Esitä kysymyksiä. Mitä haluat tietää kohtaamastasi ihmisestä? Kysy rohkeasti. Vastauksista keksit lisää puheenaiheita. Kyseleminen myös osoittaa, että olet kiinnostunut juttukumppanistasi. Siitä tulee hänelle hyvä olo. 

3. Poistu tyylikkäästi. Älä luikahda lopuksi vaivihkaa pois paikalta vaan sano, että oli kiva tutustua tai että nähdään taas. Se on kohteliasta. Samalla petaat jo valmiiksi mahdollista seuraavaa kohtaamistanne, eikä sitä tarvitse jännittää niin paljon. 

Kun aloitat opiskelut uudella paikkakunnalla 

4. Uskalla pyytää apua. Itsenäistyminen ja uusiin ihmisiin, paikkoihin ja tapoihin tutustuminen vie aina voimia. Älä esitä vahvempaa kuin olet vaan uskalla kertoa ystäville tai vanhemmille, jos tunnet itsesi yksinäiseksi tai et tiedä, miten vakuutukset hankitaan. 

5. Tutustut kyllä ihmisiin. Et ole uudessa paikassa ainoa, joka ei tunne ketään. Koulut järjestävät aluksi myös tutustumistapahtumia. Mene rohkeasti mukaan, sillä muutkin kaipaavat kavereita. 

6. Jää viikonlopuksi. Uskalla jäädä uuteen kotiisi myös viikonlopuksi. Kysy koulussa tapaamaasi tyyppiä kahville – tai kutsu vanhat kaverisi kylään. Uusi paikkakunta alkaa tuntua kodilta vasta, kun siellä viettää myös vapaa-aikaa.

7. Muista, että muut ovat sinusta yhtä kiinnostuneita kuin sinä heistä, mutta he odottavat, että uutena tyyppinä otat ensimmäisen askeleen. Kaikkiin on mahdoton tutustua kerralla, joten valitse luokkakavereidesi joukosta yksinäisen oloinen tyyppi tai parin kolmen hengen porukka, joka vaikuttaa helposti lähestyttävältä. 

Kun kaverisi muuttavat pois kotipaikkakunnaltasi

8. Elämäsi muuttuu, kun ystäväsi lähtevät. Jääminen voi olla kova paikka, jos rakas tai kaverit muuttavat pois. Muista, että WhatsApp, Skype ja Snapchat lyhentävät välimatkaa. Tosiystävyys ja -rakkaus kestävät välimatkan.

9. Tutuilla kulmilla voi olla jännittävää. Elämä muuttuu joka tapauksessa. Jäitpä kotipaikkakunnalle opiskelemaan tai töihin, tapaat uusia ihmisiä – ja oman kodin myötä saat myös uudet kotikulmat.

10. Kun luokallenne tai harrastusporukkaasi tulee kiinnostava tyyppi, auta häntä tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Kaikki ovat uudella paikkakunnalla aluksi vähän hukassa, joten voit tarjoutua esittelemään hänelle paikkoja. Aloita yleishyödyllisistä paikoista, kuten kirjastosta ja urheiluhallista ja siirry sitten lempipaikkoihisi, kuten suosikkikahvilaasi. Lupaudu paljastamaan parhaat sisäpiirijutut vaikkapa kahvikupin ääressä, jos se tuntuu luontevalta.

Kun haluaisit tutustua kiinnostavaan tyyppiin paremmin

11. Jos tapaat vaikkapa isoskoulutuksessa kivan tyypin, johon haluat tutustua paremmin, pyydä rohkeasti hänen numeroaan. Sano vaikka, että lainaat mielelläsi hänelle sen dvd-boksin, josta puhuitte aiemmin, ja asiasta olisi helppo sopia tekstarilla. Sarja tarjoaa oivan keskustelunaiheen myöhemminkin. Jos makunne kohtaavat tv-ohjelmien ja elokuvien suhteen, voit ehdottaa niiden katselemisesta yhteistä viikkoperinnettä.

12. Aloita keskustelu. Riparilla voit aloittaa jutun vaikkapa kysymällä vieraalta tyypiltä, onko leirillä paljon hänelle entuudestaan tuttuja tai vaikka sitä, mistä hän on ostanut kenkänsä tai mitä hän on tehnyt kesälomalla. Bileissä voi vaikka kysäistä, mitä kautta hän on tutustunut illan emäntään tai isäntään tai ovatko he tunteneet kauan. Useimmat ihmiset tykkäävät puhua itsestään ja ilahtuvat siitä, että joku on kiinnostunut heidän ajatuksistaan.

Kun haluat tutustua ihastukseesi

13. Ihmiset pitävät siitä, että he saavat puhua itsestään. Paras tapa löytää hyvä keskustelunaihe on kyseleminen. Jos tapaat tuntemattoman pojan bileissä, aloita keskustelu kysymällä, mistä hän tuntee juhlien pitäjän. Aloituksen ei tarvitse olla sen omaperäisempi. Jos poika vastaa pelaavansa juhlien isännän kanssa samassa futisjoukkueessa, tee aiheesta jatkokysymys. ”Missä joukkueessa pelaat? Mikä jalkapallossa kiehtoo?” Vaikket tietäisi aiheesta mitään, kysymykset voivat viedä syvälliseen keskusteluun. 

14. Älä aliarvioi poikaa. Jos oletat, että mopolla ajava jääkiekkoilija haluaa puhua vain mopoista ja jääkiekosta, keskustelu jää pinnalliseksi etkä tutustu häneen kunnolla. Aloita keskustelu luonnonsuojelusta tai ihmisoikeuksista ollessasi pojan kanssa kahden, niin saat yllättyä hänen harkituista mielipiteistään. 

15. Ole oma itsesi. On kiusallista kuunnella, kun joku yrittää keskustella hienosti esimerkiksi politiikasta tai kirjallisuudesta vain tehdäkseen vaikutuksen toiseen. Taiteilijapoika voi ihastua sinuun, vaikka et muistaisikaan kuka maalasi Mona Lisan. Mahdollisuutesi ovat paljon paremmat, kun kerrot rohkeasti, ettet ymmärrä taiteesta mitään mutta olisi kiva, jos joku vähän opettaisi. Kerro muutenkin avoimesti mielipiteistäsi ja noloistakin kokemuksistasi, niin suhteenne lähentyy. Jos harkitset liikaa sanojasi etkä anna mitään itsestäsi, et jää pojan mieleen. 

Lue lisää

Kommentoi »